Prowadzenie biznesu turystycznego lub restauracyjnego to obecnie nie lada wyzwanie. Dlatego warto zdobyć nową wiedzę, która pozwoli na efektywne zarządzanie biznesem. Studia podyplomowe Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym to kierunek, który polecany jest zarówno specjalistom, jak i osobom, które czują potrzebę zdobycia nowej wiedzy i umiejętności praktycznych. Oferta WSB-NLU stawia bowiem na wysoką jakość zajęć oraz sprawia, że studenci zyskują szerokie spektrum nowych kompetencji.
Zarządzanie w sektorze Horeca
Adresaci studiów
Program studiów
W trakcie toku studiów Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym, studenci będą uczestniczyć m.in. w zajęciach takich, jak:
- Ekonomika turystyki i hotelarstwa,
- Wybrane aspekty zarządzania przedsiębiorstwem turystycznym i hotelarskim – studenci będą zdobywać wiedzę z zakresu takich treści programowych jak:
- Zarządzanie przedsiębiorstwem,
- Typologia podmiotów gospodarki turystycznej,
- Zarządzanie hotelarstwem,
- Zarządzanie zasobami ludzkimi w branży turystycznej,
- Analiza finansowa przedsiębiorstwa turystycznego,
- Zarządzanie dystrybucją i sprzedażą, w tym m.in.:
- Relacje w kanałach dystrybucji,
- Konflikty w kanałach dystrybucji,
- Mowa ciała,
- Proces sprzedaży,
- Planowanie handlu detalicznego,
- Kształtowanie kampanii promocyjnych, w tym:
- Reklama jako element komunikacji marketingowej,
- Planowanie kampanii reklamowej,
- Nośniki i środki reklamy,
- Skuteczność i efektywność reklamy,
- Perswazja w reklamie,
- Organizacja i zarządzanie w turystyce, hotelarstwie i gastronomii,
- Promocja osobista i techniki sprzedaży,
- Zarządzanie innowacjami i innowatyka.
Ogromną zaletą kierunku Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym to kierunek, który prowadzony jest w pełni interaktywnie, na zasadzie RealTime Online. WSB-NLU stawia na edukację zdalną na najwyższym poziomie, dzięki zastosowaniu systemu CloudA, stworzonego w całości przez Centrum Badań i Programowania WSB-NLU. System wykorzystywany jest m.in. do multitransmisji zajęć. Dodatkowo daje stały dostęp do informacji dotyczących uczelni, pozwala kompleksowo zarządzać tokiem studiów.
Uzyskane kwalifikacje
Absolwenci kierunku Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym zdobędą szerokie kwalifikacje zawodowe, które pozwolą im sprawnie prowadzić lub zarządzać działalnością gospodarczą związaną z turystyką lub gastronomią. Uzyskana wiedza pozwala pełnić funkcję menadżera w przedsiębiorstwa hotelarskich, restauracyjnych czy turystycznych. Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym to także szansa, by pracować w wydziałach jednostek samorządu terytorialnego.
Czas trwania
Zarządzanie w biznesie turystycznym i restauracyjnym to podyplomowe studia WSB-NLU, których czas trwania wynosi 2 semestry.
Koszt
Koszt studiów podyplomowych wynosi 3 300 zł czesnego. Istnieje możliwość rozłożenia płatności na 10 rat po 330 zł/msc. Dodatkowo kandydaci na studia zobowiązani są do wniesienia opłaty rekrutacyjnej w kwocie 85 zł.
Uwagi
Zapis na studia podyplomowe odbywa się poprzez formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie Wyższej Szkoły Biznesu National-Louis University z siedzibą w Nowym Sączu: https://rekrutacja-wsb-nlu.clouda.edu.pl/#. Osoby, które chcą wziąć udział w rekrutacji zobowiązane są do dostarczenia papierów drogą pocztową do Wyższej Szkoły Biznesu National – Louis University lub osobiście do Kielc.
Absolwenci studiów otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych wydane przez Wyższą Szkołę Biznesu National-Louis University.